Robotika

2019-ben eredményes pályázatot nyújtott be iskolánk ITM Programozd a jövőd! projektjének keretében.Ezt követően megalakult iskolánk robotika szakköre alsó és felső tagozaton. Ízelítő szakköri életünkből.

Bene-Szabados Veronika tanárnő a Magyr Pedagógiai Társaság Robottechnikai Szakosztályának egyik alapító tagja

Abacusan-GE VándoRobot pályázat

    A  2022-23-as tanév téli turnusára sikeresen pályáztunk, így intézményünkhöz kerül 10 hétre 6 db ArTeC robotika készlet. Bene-Szabados Veronika tanárnő 2023. február 7.-én és 8.-án továbbképzésen vett részt az Abacusan Stúdió budapesti irodájában, majd elhozta a robotokat. Pénteken bemelegítő jelleggel már barátkoztunk is a robotokkal. 

A robotok ingyenesen érkeztek iskolánkba, a használathoz szükséges laptopokat az iskola biztosítja.

Vállalásunknak megfelelően 10 héten keresztül képekkel, videóval beszámolunk a robotika foglalkozásokról. Az első, bemelegítő foglalkozás képei híradásunk mellett láthatóak.


Rólunk írták>>

4. és 5. hét

Ahogy fentebb említettük, újságíró is ellátogatott megtekinteni kicsiny szakkörünk munkáját. Az elmúlt hetek szomorú eseményeire emlékezve elgondolkodtunk azon, hogy tudnánk robotokkal segíteni a katasztrófa helyzetekben, például a mentési munkálatokban Törökországban, ha minden módunk és lehetőségünk meglenne rá. Így építettünk rendőrautót és szállító járműveket, LED-es kijelző felületet a munkálatok segítésére, de elkészült a mentő kutyusok tiszteletére egy robot kutyus is. Programozásuk folyamatban- jövő héten videóval jelentkezünk :)

 
     
   

2. és 3. hét

    
  
Első foglalkozások

     

Új robotunk 2 - Mini

Hivatalos oldal linkje>>>Mini és mi

Mini egy játékos "labda", fény és hang- programozás és távirányítás együttese. Billentyűzetről történő vezérlése igazi kihívás (programozása méginkább)

Új robotunk- Indi

Hivatalos oldal linkje>>>

Indi és mi

A digitális kultúra tantárgy keretein belül mindenki megismerkedik a programozás alapjaival. Iskolánk legkedveltebb robotja Indi lett, hisz könnyedén kezelhető és az akkumulátora miatt még környezetbarát is.

   


3. Robotika tábor

Téma: 3D nyomtatás, VR szemüveg használata, animáció készítés és EV3 programozás

Programozd a jövőd!/ szakkör

Ízelítő a vendég robotokkal végzett munkáról. Téma: okosváros. A pályázaton használatra kölcsönkapott robot: Lego Spike és micro:bit

IT Turnébusz

Programozd a jövőd! szakkör

Ismét egy nyertes pályázat-a Programozd a jövőd! szakköri foglalkozások támogatása keretében 10 vidéki iskola száma nyílt lehetőség technikai újdonságok kipróbálására. Általános és középiskolák versengtek érte. Bene-Szabados Veronika tanárnő pályázata ismét eredményesnek bizonyult -az egyik támogatott iskola mi lettünk

A pályázat elérése >>>

index cikke a pályázatról >>

Programozd a jövőd! hivatalos oldala >>

CodeWeek 2021. október

Az idei tanévben részt vettünk a codeweek eseménysorozatán: a helyi DJP pont támogatásával bemutatót tartottunk a helyi művelődési központben és Csákváron, a Floriana Könyvtárban, de nyílt foglalkozásokon kódoltunk, programoztunk és robotot építettünk, AR technológiával ismerkedtünk, a kiterjesztett valóság segítségével érdekel könyvekkel ismerkedtünk, kódoló színezőt használtunk.

Szeptember utolsó napjaiban érkezett a felkérés a bemutatókra, amiken nagy örömmel vettünk részt a megújuló robotika csapattal. Az előző tanév végén elköszöntünk első robotépítő és programozó szakkörös társainktól s helyettük sorbaálltak a 7. évfolyamba lépő  volt iskolatársaik. Lelkes készülődést a robot építés és a programozási alapokkal történő ismerkedés jellemezte. A DJP pontok lehetőséget jelentenek a bemutatkozásra, másokkal való kapcsolatok kiépítésére, a járványügyi helyzetek figyelembe vétele mellett tudásunk, eszközeink és eredményeink bemutatására.

Nyílt foglalkozásainkon iskolánk tanulói számára kipróbálási lehetőség nyílt a programozási alapokba: scratheltünk, EV3 programozásával ismerkedtünk, padlórobot számára készített pályán oldottunk meg feladatokat, kódoló szinezőt használtunk. 

A csákvári könyvtárban készült fényképeink megtekinthetők a következő facebook oldalon: Floriana Könyvtár, Csákvár

Kódolás hetéről készült összeállítás hamarosan elérhető: 

Köszönjük a támogatást iskolánk vezetésének, a helyi DJP pont- Művelődési Központ és Községi Könyvtárnak, a csákvári Floriana Könyvtárnak.


Hírek

Kedves Olvasó!

A pályázatról megjelent hivatalos tájékoztató illetve a pályázat kiíró weblapjának elérhetősége:

                                                                  ITM tájékoztató>>

Faliújságra kihelyezett értesítő:           értesítő plakát>>

2019.május 20. megérkezett iskolánkba a robot.

2019. május 27. Robika, a robotka ellátogat a tanítási órákra bemutatkozni kicsiknek, nagyoknak.  

2019. június Mobil robotok az oktatásban továbbképzésen vesz részt Fehérváron Regenhart Ágnes tanítónő és Bene-Szabados Veronika matematika-fizika tanár, könyvtáros.

2019. szeptember - 22 fő részvételével 3 csoportban elindult a robotika szakkör

2019. november 18-29 3D nyomtató Vértesbogláron LEGO robot bemutatóval a Kultúrházban

2019. november 20. Digitális Élménybusz és LEGO robot bemutató a helyi Kultúrházban

2019. november Bemutató az SZC- Vajda János Gimnáziumában , majd részvétel a Telekom Digitális Meetingjén, Budapesten

2020. január megérkezett az új versenykiírás új feladatokkal

2020. március megérkezett az új tanév új versenypályája

2020. április: a kialakult vészhelyzet miatt a WRO regionális döntő elmarad, októberben lesz nemzeti döntő 

2020 július: megrendezésre került első programozó táborunk a szakkörösök egy részének jelenlétével a helyi DJP pont és az önkormányzat támogatásával. Képgalériánk a facebookon érhető el. 

Facebook képgaléria a táborról


        flickr képgaléria a táborról

2020 december- Részt vettünk az EDU Robotics Cup versenyen- csapattagok: Nágl Botond, Glaszhütter Adrián és Polyák Imre Levente

2020 december- cikk jelent meg a helyi újságban a nyári táborról

2021 június 28-30. 2. Programozó tábor

2021. Codeweek- péntekenként nyílt foglalkozások és bemutatók a szakkörön, bemutató a helyi közösségi házban és a csákvári Floriana Könyvtárban.   Floriana Könyvtár, Csákvár

2022 április IT Turnébusz, Programozd a jövőd!/ szakkör pályázat által biztosított robotok és micro:bitek megérkezése.

2022. május: Ismét cikkek megjelenése a suliújságban

Ajánlott oldalak érdeklődőknek:

EV3 blokkok>>

Virtuális programozás>>