Öko-iskola

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola a 2016-2017-es tanév első felében elnyerte az ÖKO Iskola címet. Mindezt nagy eredménynek könyvelhetjük el, hiszen szigorú kritériumoknak kellett megfelelnünk. Azon túl, hogy biztosítottuk az ehhez szükséges tárgyi feltételeket, egységesítettük a tanmeneteket és szabályzatokat. Kiemeltük a kapcsolódási pontokat a tananyagban, illetve felhívtuk a gyerekek figyelmét a környezettudatosságra. A projekt megvalósítását a szülők is támogatták.

Sok olyan versenyen veszünk részt, amely a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos. Ez főként az informatika, kerékpáros és természetvédelmi szakkör keretében zajlik. Ezenkívül megújult erővel szelektíven gyűjtjük a hulladékot, etetjük a madarakat.

Folyamatos feladatok a tanév során:

  • 1-8 évfolyam: szelektív hulladékgyűjtés, elemgyűjtés, részvétel a Pontvelem/Bankvelem programban
  • 5. évfolyam: természetes és épített környezetünk megismerése
  • környezetvédelmi szakkör: téli madárvédelem
  • környezetvédelmi szakkör, 
  • 7.- 8. évfolyam: energiagazdálkodás projekt ( fizika óra keretein belül)
  • kerékpáros szakkör : biztonságos közlekedés, gyalogos és kerékpáros közlekedés népszerűsítése
  • kézműves szakkör: újrahasznosított és hagyományos anyagok felhasználása
  • informatika szakkör digitális projektjei 

ÖKOFAL: környezetvédelmi szakkör

Dokumentumok

A beszámolók megtekintéshez engedély kell kérni az iskolától:

Beszámoló 1>>

Beszámoló 2>>

Könyvtár

Környezettel, fenntarthatósággal foglalkozó kiadványok bővítése, ökosarok kialakítás Öko-iskolai adatbázis>>                                      Témahetek

Pénz7

Pénzügyi és vállalkozói témahét 2020. március 2.-6. között. 

Iskolánk már 3. éve vesz részt a pénzügyi ismeretek terjesztésében. Idei vendégeink Fata László Cafeteria Trend Kft., Szűcsné dr. Györgyi Anikó Toray Industries Hungary. Feldolgozott ismeretek: Korszerű pénzkezelés- digitális biztonság, Ötletből vállalkozás és Pénzügyi biztonság- biztosítási ismeretek. 

Gábor Péter előadásaiban pedig a pénz, a pénznyomtatás történetével ismerkedtünk. Köszönjük az érdekes és értékes előadásokat!

Digitális témahét

2020. március 23.-28.

Sajnos a koronavírus miatt e témahét máshogy alakult. Az érdekes programok, játékok helyett mindenki a digitális oktatás rejtelmeivel ismerkedik. Ám érdekességgel így is szolgálhatunk. Az informatika szakkörösök játékkal és animációkkal is készültek. Ebből egy kis ízelítő.

 
                Animáció a víz fontosságáról>>

Fenntarthatósági témahét

A rendkívüli helyzetre való tekintettel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2020. április 20-24. közötti időpontra meghirdetett Fenntarthatósági Témahetet elhalasztotta, ezért a tavaszra szervezett programok ősszel kerülnek megrendezésre. A Témahét tervezett új időpontja, változatlan tartalommal, 2020. október 5-9.

Adatbázis elérése

Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .