Iskolánkról

A helyi Általános Iskola több száz éves múlttal dicsekvő intézmény, a Vértes lábánál fekvő kis faluban található, ahol az emberek háborítatlan nyugalomban élnek és összetartó faluközösséget alkotnak. Mindennapjainkat meghatározza a természet közelsége, a karnyújtásnyira elterülő hegyek, dombok és rétek tarka sokszínűsége. Kristálytiszta a levegő, a Nagy-legelő felett figyelő szemmel köröz a parlagi sas. Ez a madár több mint száz éve él környezetünkben, s ahol a madarak királya gyökeret ereszt, ott érdemes letelepedni, mert ez a faj csak az érintetlen és élhető közegben képes fennmaradni.

Érdemes itt gyermeket nevelni, hisz intézményeink biztonságosak, a szülőnek nem kell aggódnia a kábítószer, a dohányzás és a mostanában jellemző testi erőszak káros hatásai miatt.

A „mi iskolánk” kicsit más, mint az átlagos tucat intézmény. A 8-12 fős osztályok ideális teret biztosítanak az itt tanító pedagógusoknak az oktatáshoz, a képességek kibontakoztatásához.

Több sajátos nevelési igényű tanulóval is foglalkoznak pedagógusaink, akiknek sikerült beilleszkedni a kis osztályközösségbe. Olyan légkört alakítottunk ki, amelyben a gyermek a főszereplő, ahol minden tanuló arcvonásait ismeri a tanító néni, ahol mindenki figyel a másikra.

Az óvoda és az iskola is német nemzetiségi intézmény, a nyelv oktatása kiemelt óraszámban történik. A kompetenciamérések eredményei az országos átlag feletti értéket mutatnak, büszkén elmondhatjuk és számtalan példa is bizonyítja, hogy a tőlünk kikerülő gyerekek sikeresen felvételiznek a közép- és felsőoktatási intézményekbe, több tanulónk ért el kimagasló eredményt egyetemi német nyelvi szakon.

Fontos szempontnak tekintjük a környezet megismertetését, ezért sok túrát szervezünk a környéken, mert a táj és az élővilág beszédesebb minden tananyagnál.

Rendezvényeinkkel és gazdag programkínálatunkkal kiemelkedünk a környező települések köréből, sokszínű és ötletgazdag csapat tervez és szervez.


Közérdekű adatok:

 : 030146
 : 15835437-2-07
 Fenntartó:  Székesfehérvári Tankerületi Központ 
Fenntartó elérhetősége: 
 Önkormányzat Vértesboglár község- Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal

Dolgozóink

Igazgató: Terjékné Hadlacki Csilla

Igazgató helyettes: Genczwein Terézia

Ügyviteli dolgozó: Kiss Judit

Osztályfőnökök:

1. 

2. 

3. Gál Viktória Adrienn

4. Regenhart Ágnes

5.-6. Keindl Anita

7. Hajdúné Juhász Andrea

8. Genczwein Terézia


Tanáraink, tanítóink: 

Bene-Szabados Veronika, Erős László, Illés Richárd, Karácsonyi Péter, Marton László

Technikai dolgozók:

Botka József, Schléger Jánosné


Elérhetőség

 Cím: 8085 Vértesboglár, Alkotmány u. 14.   
Telefon: 06-22-354-104   E-mail: nevel@vbisk.t-online.huAz oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .